fbpx
Studio Kalff Candlelights

Design van afval

Op 18 september is het World Clean Up Day. Een wereldwijde opruimactie om onze aarde te ontdoen van zwerfafval. Naast opruimen is dit ook een dag om na te denken over structurele oplossingen tegen zwerfafval. Want opruimen is mooi, maar minder afval op de aarde is beter.

Het afvalprobleem en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor Kunst Centrum Haarlem. Daarom sluiten wij ons dit jaar aan bij HAARLEM Clean Up Day. Stichting EARTH LABEL en Monkabox Haarlem organiseren, diverse lokale groene helden en initiatieven, op deze dag diverse activiteiten en workshops verspreid door de hele stad.

World Clean Up Day is ontstaan in 2008. In Estland kwamen op deze dag duizenden mensen samen met als doel het hele land in slecht 5 uur op te ruimen. Inmiddels komen jaarlijks miljoenen mensen wereldwijd in actie om zwerfafval op te ruimen.

Op 18 september verwelkomen we je graag bij ons in Kunst Centrum Haarlem. Naast verschillende voorlichtingen, verwelkomen we je ook graag in onze winkel. Want wist je dat er in onze design winkel ook veel ‘afval’ te vinden is? Afval is namelijk een relatief begrip. Wat voor de één afval is, materiaal om weg te gooien waar je niets meer me kan, kan voor de ander nog waardevol zijn. Verschillende ontwerpers zijn de uitdaging aangegaan en gebruiken deze materialen in hun werk. Het resultaat is vaak bijzonder en prachtig design, én minder afval op de aarde!

Benieuwd welk design van afval je kunt vinden in onze winkel? Lees dan verder in ons winkelblog!

Kom jij ook in actie tijdens Haarlem Clean Up Day op 18 september? Help met opruimen of verdiep je in initiatieven om (zerf)afval te voorkomen. Kunst Centrum Haarlem maakt deel uit van de Duurzame Route, klik hier om te ontdekken wat je deze dag bij ons kunt doen. Wil je meer lezen over de initiatiefnemers van Haarlem Clean Up Day, klik dan hier.

Tijdens Clean Up Day is Kunst Centrum Haarlem geopend van 11 tot 17 uur. Een winkelexpositie met duurzame producten staat van 7 tot 25 september voor je klaar.